Organları Dört Hastaya Can Oldu
01 Nisan 2023

Geçtiğimiz pazartesi günü ilimizde motosiklet kazası geçiren genç kadının organları dört hastaya can oldu.

27 Mart günü saat 16.00 sıralarında Karaman – Mersin yolunda motosiklet kazası geçirerek ağır yaralanan Arife Korkmaz Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. 3. Basamak Cerrahi Yoğun Bakımda dört günlük tedavisinin ardından burada yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yetkililerinin genç kadının ailesiyle yaptığı görüşmeler neticesinde, aile organları bağışlama kararı aldı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğünün Antalya Bölge Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçmesiyle bağışlanan organların uygun hastalara nakli için çalışmalar başlatıldı.

Ankara Başkent Hastanesi Organ Nakli Ekibi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Ekibi ve Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekibinin katılımıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan operasyonla kişinin kalbi, böbrekleri ve karaciğeri alındı. Kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesine, sol böbreği Konya Başkent Hastanesine, sağ böbreği Meram Tıp Fakültesine, karaciğeri ise İstanbul Koç Üniversitesinde bekleyen uygun hastalara nakledilmek üzere Acil Sağlık Hizmetleri Ekipleri aracılığı ile gönderildi.

Vefat eden genç kardeşimize Allah’tan rahmet diler, kendi acılarını bir yana koyup organ nakli bekleyen hastalara umut olan ailesine teşekkür eder, başsağlığı dileriz.

• Organ Nakli 1.jpeg
  • Organ Nakli 2.JPG