KARAMANDA KAS KUVVETİNİ GÜÇLENDİRME VE DENGE BOZUKLUKLARININ TEDAVİSİ YAPILMAYA BAŞLANILDI
17 Ekim 2022

Hastanemiz ile ortak hizmet veren Tıp Fakültesine kazandırılan yeni tıbbi malzemeler ve alanında tecrübeli akademisyenler sayesinde Karaman’da sağlık imkanları her geçen gün gelişiyor.

İlimizde uyumlu bir şekilde, birlikte hizmet veren Eğitim Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi imkanları ile bölge halkının  sağlığına önemli yenilikler kazandırılmıştır.

Tıp fakültesi Fizyoloji ve Spor Hekimliği Anabilim Dalı bünyelerinde faaliyet gösteren Egzersiz Fizyolojisi, Sağlık, Performans Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında bulunan izokinetik kas kuvveti belirleme, geliştirme ve denge değerlenme ve tedavi cihazları (İsomed 2000, Tecnobody Balance Trainer, Treadmill, bisiklet ergometer, wingate) gibi modern tıbbi aletler ile kas kuvvetini güçlendirme ve denge bozukluklarının tedavisi kolaylıkla yapılabilmektedir.

Bölgedeki diğer Sağlık Merkezlerinde bulunmayan ve hastanemize kazandırmış özel cihazlar ile Karaman, Ermenek, Ereğli, Aksaray, Niğde, Mut gibi etraftaki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımız da hizmet alabilecektir. Üstelik verilen hizmetler sosyal güvence kapsamımda yer almaktadır.

Mevcut cihazlar ile hastanemizde görev yapan fizik tedavi, ortopedi, nöroloji gibi alanlarda uzman doktor ve akademisyenler sayesinde özellikle diz çapraz bağ ameliyatları, omuz yaralanmaları, kalça, bilek ve dirsek yaralanmaları sonrasında gelişen ve kas güçsüzlüğü sorunları büyük titizlikle teşhis ve tedavi edilebilmektedir.

Diğer taraftan, denge problemi yaşayan vatandaşların dengeyle ilgili sorunları hem teşhis hem de tedavi edilebilmektedir.

Ayrıca, Hastanemiz ve Tıp Fakültesi Egzersiz Fizyolojisi ve Spor Hekimliği Laboratuvarlarında profesyonel sporcu performans ölçüm ve değerlendirmeleri de yapılabilmektedir.Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet YILMAZ ise ‘’ Tıp fakültemizde ve Hastanemizde hastalarımıza iyi , kaliteli hizmet verebilmek ve memnuniyetini artırabilmek için çalışmaya devam ediyoruz.  Yeni tıbbi cihazlar ve hali hazırda kullanılan tıbbi cihazlarla, hastalarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam edip,  hastalarımızın almış olduğu Sağlık hizmetinin kalitesini artırıp hasta memnuniyetini yükseltmek için çalışmalara devam edeceğiz.’’ dedi