1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI
06 Ekim 2022

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI

Ülkemizde yılın 40. haftası olan 1-7 Ekim tarihleri gebeliğin süresi olan 40. haftaya hitaben emzirme haftası olarak kutlanmaktadır.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1 hafta değil yılın 365 günü anne sütü ve emzirmeye maksimum düzeyde önem vermekteyiz.

Emzirme haftası sebebiyle anne sütünün önemini hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak için hastanemizin çocuk polikliniği önünde emzirme standı kuruldu.

Bebeklerini emzirmede problem yaşayan annelerimize laktasyon hemşirelerimizin yardımıyla emzirme desteği olarak sorunların üstesinden gelindi. Annelerimize Hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet YILMAZ tarafından çeşitli hediyeler verildi.

İl sağlık müdürlüğümüz ile ortak olarak il genelinde emzirme danışmanlarımıza anket çalışması yapılarak farkındalık oluşturuldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nurgül BALDEMİR anne sütünün önemi ve etkileri ile alakalı bilgilendirme yaptı.